« Terug

Waarom zijn spiegels belangrijk?

Leo-Braat_Waarom-zijn-spiegels-belangrijk_1.jpg13 feb

De belangstelling voor spiegels voor onoverzichtelijk situaties wordt steeds groter. Handelsonderneming Leo Braat, de technische groothandel die zich heeft gespecialiseerd in spiegels, merkt dat als geen ander. “Mensen zien steeds meer in dat veiligheidsspiegels grote voordelen bieden”, aldus Leo Braat. Welke voordelen zijn dat eigenlijk?

Ongelukken voorkomen

“Als ik berichten hoor of lees over ongelukken, is de oorzaak daarvan meestal een onoverzichtelijke situatie. Zonde! Dat had niet gehoeven! Denk ik dan. Als er een spiegel hing op de desbetreffende plaats, was het nooit zo ver gekomen”, aldus Leo. Door mensen te adviseren zijn spiegels te kopen, wil hij voorkomen dat er nog meer ongelukken plaatsvinden en de veiligheid significant wordt verhoogd. Regelmatig wordt hij gevraagd bij bedrijven langs te komen om te kijken in welke paden en kruispunten spiegels nodig zijn.

“Winkeldiefstal kan dankzij deze observatiespiegels met wel 80% afnemen. Wat mij betreft hangt er in elke winkel zo’n spiegel.”

Vraag een offerte aan

Onderdeel veiligheidsplan

Op advies van de overheid of van de verzekering vormen spiegels vaak een vast onderdeel in het veiligheidsplan van bedrijven en organisaties. “Dit is erg positief. Met spiegels verminder je ziekteverzuim en hoge kosten door ongevallen”, aldus Leo. “Stel je werkt met een vorkheftruck in een magazijn met stellingen en paden. Dan is het van levensbelang spiegels te hebben op onoverzichtelijke punten. Zo voorkom je ernstig letsel. Bovendien is het plaatsen van spiegels helemaal geen dure maatregel. Nog meer reden om er gebruik van te maken.”

Observatiespiegels voorkomen diefstal

Naast het beperken van het aantal ongelukken kun je met spiegels mensen in de gaten houden. Niet iedereen die in je winkel, op je bedrijventerrein of in openbare ruimtes rondloopt is te vertrouwen. Door spiegels op te hangen op onoverzichtelijke plekken, bijvoorbeeld inritten, uitritten en entrees, zie je een stuk beter wat mensen doen. “In winkels kom je vaak kogelspiegels tegen. Deze geven 180 graden zicht. Je hebt hierdoor overzicht over de hele ruimte en kunt iedereen in de gaten houden.”, aldus Leo. “Winkeldiefstal kan dankzij deze observatiespiegels met wel 80 procent afnemen. Wat mij betreft hangt er in elke winkel zo’n spiegel.”

Spiegelkeurmerken

Onze spiegels zijn van de allerhoogste kwaliteit en voldoen ook aan belangrijke keurmerken. Het SKG-keurmerk: dit houdt in  dat de spiegel hufterproof  en brandbestendig is. Ook voldoen ze aan het PKVW: het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Hierdoor zijn onze spiegels voor alle onoverzichtelijke situaties inzetbaar. Heb je in jouw werkomgeving en/of woonomgeving kans op ongevallen of ongewenst gedrag? Dan raden we je echt aan een met ons te praten over de aanschaf van spiegels. Met slechts een goedkope maatregel voorkom je veel schade!

Vraag een offerte aan

« Terug

Blijf op de hoogte

AANMELDEN NIEUWSBRIEF ››
Scroll naar boven